Keď jazdím autom ja...#Jazda štvrtá

Automaticky som predpokládala, že počas celej autoškoly a povinných jazd budem mať jedného a toho istého inštruktora. Žial realita je iná. Síce neviem, možno to je tak v iných autoškolách, akurát ja mám takú, kde to nejde stíhať. Prvú jazdu som mala priam ukážkovú, pani inštruktorka bola úžasná! Vtiahla ma do víru ciest, pravidiel, učenia tak ako by som to očakávala.


Druhá jazda
Nanešťastie pani inštruktorka jazdí len cez víkendy, takže druhú jazdu v týždni som mala s novým inštruktorom. A to bola obrátka oproti prvej jazde o tísíc percent! Pán bol nevychovaný a celá ta jazda stála za figu. Sadla som si do auta, ani sa mi nepredstavil, len zavelil, že ideme... takže ja v strese čo mám hneď vlastne urobiť keď nasadám do auta...takže sedadlo nastaviť, svetlá, zrkadlá, pásy... a naštartovala som..a vyrazila.
Jazdili sme chvílku po Brne, a pak za mesto. Celú dobu som musela automaticky tak nejak prísť na to čo robiť, čo sledovať, ktorý pedál, kedy páku. Chaos, katastrofa... a týpek sa chcel rozprávať, o všetkom možnom len nie o autoškole. Prešiel na tykanie len tak ako keby sa nechumelilo. Celú dobu som bola v kŕči, chrbát ma bolel, ale tak snažila som sa ako som mohla. Takže s týmto pánom som jazdila poprvýkrát a naposledy!

Tretia jazda
Našťastie vyšla na víkend. Pani inštruktorka bola tak ako vždy úžasná! Jazdili sme po Brne, celú jazdu mi vysvetlovala čo a ako, ukazovala značky, upozorňovala čo robím dobre a čo zle. Kiežby so mnou odjazdila všetky moje jazdy. Lenže mi vravela, že autoškolu robí len ako koníček, a že s tým chce seknúť. Takže mám veľkú smolu.

Štvrtá jazda
Dneska som absolvovala ďalšiu jazdu. A zatiaľ to bola moja najhoršia! Nešlo mi absolútne nič. Mala som nového inštruktora, bol lepší než henten z druhej jazdy. Ale celú dobu som bola taká nervózna, toľko som nadávala. Ale vysvetľoval, hovoril, čo robím zle a na čo si dať pozor. No bola som hrozná, fakt. Minimálne 10x mi zdochol motor pri rozjíždění. A to nehovorím o rozjazde do kopca! Bože, kto vymyslel kopce? Istenem! Tam mi to zdochlo toľkokrát... škoda počítať. Mám strašný problém s púštaním spojky, potom plyn.. a toto zkorigovať, asi mám divnú ľavú nohu alebo čo. Alebo to bude topánkami... ale hej, ja viem že je to o zvyku. Ale už dávno som si nepripadala tak tupá! :-D Ale je pravda, že na tom kopci mi to nešlo po prvýkrát, ani podruhý a na tretí už áno..  Kamarát mi vravel, že keď robil autoškolu a učil sa práve toto, že mal s tým oveľa vačšie problémy. Tak možno nie som až taká mantavá ako si pripadám :-D Každopádne po tejto jazde som mala slzy v očiach, triasli sa mi ruky, nohy, chodila som ako omámená, a preklínala celú autoškolu!


No takto som sa rozhodne po jazde neusmievala :-D
Som velmi zvedavá čo predvediem nabudúce :) Ale myslím, že nič horšie ako tie kopce nebudú... počkať ešte som neparkovala... :-D

Držte palce :)

Anička








Komentáře

  1. Hahaha Hani, presne ako ja. Preto tvrdim, ze muzi nemaju co ucit zeny. Nevedia sa naladit na daneho cloveka. Vidim to okolo seba vsade a neustale. Drzim palce! Tincsi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaaaj Tincsi, máš veľkú pravdu! Učiť sa jazdiť s mužom bude pre mňa trápenie..ale čo no..nejak sa to zvládne :) Díky!

      Vymazat
  2. Isteneeeem😁😁😁✌👍 hani,zas super clanok;)...To das,neboj, cvik je zelezna košeľa;)!✊✊✊✊✊✊✊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Majuš :-* Dúfam, že to tá moja hlava deravá všetko postupne pochopí :-D

      Vymazat

Okomentovat

Ďakujem za Tvoj komentár :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Deň dvanásty (streda 16.5.2019)

Pani Bakalárka, konečne!

Camino deň šiesty (štvrtok 9.5.2019)