Deň dvanásty (streda 16.5.2019)

Santiago de Compostela➡️Fisterra

Moje putovanie skončilo, teraz som sa presúvala autobusom. Mala som v pláne ísť na koniec sveta. Fisterra sa to volá. Síce dakde sa uvádza aj Finisterra.

Vstala som po siedmej. Pobalila sa, naranajkovala a padila do ofiko kancľu pre môj certifikát. Stala som tam v rade asi 50min, ale svoj prvý certifikát mam. Viem, že to je len papier, ale chcela som ho mat aj ja. 😊

Potom sme so Seli šli na autobusovú stanicu. Kúpili sme si lístky na koniec sveta tam aj späť. Nastúpili aj s ostatnými pútnikmi a čakala nás 3hodinova cesta autobusom.

Ja som si pospala, než sme došli k pobrežiu. Potom som sa kukala na tu nádheru a čakala kedy uvidím posledný útes. Dorazili sme do městečka, Seli sa šla zvítat s kamoškami a ja ubytovať do albergue. Potom som si dala odpočinok a vyrazila na kávu.

Začalo pofukovat tak som sa pobrala na koniec sveta. Bolo to tak 3km vzdialené. Občas som stretla ľudí, ktorí už išli naspäť. To bolo samé Ola. 😊

Koniec sveta to naozaj bol. Veľký útes, maják a všade dookola len ocean. Nekonečný ocean. To boli výhľady. Pofotila som to, natočila videjka a na chvíľu si sadla a kochala sa.

Začalo být chladno tak som sa pomaly vrátila do albergue. Ako som vošla do ubytovne koho tam nevidím Orlanda s Kevinom. 😁 Taka nahodicka. Tak sme sa uvítali a šla som si pomaly ľahnúť.

Žiadne väčšie príbehy dnes nebudú. Človek zrazu nechodí 20-30km za den. Netrvá mu to 6 až 8 hodin. Neponáhľa sa.

Autobus za tři hodiny ujde cestu, ktorú by som ja chodila 2-3 dní. Kiežby som mala viac času a mohla si pridať ešte aspoň pár dní chôdze. Proste mi to chýbalo. Vážne.

Zmysel dní bolo ujsť kilometre do ďalšieho mestečka alebo dedinky. No teraz.. Moje prvé Camino skončilo. Teraz sa človek vráti do reality. Som na to zvedava. Pretože ma Camino istým spôsobom zmenilo. Niečo pociťujem už teraz, dačo si uvedomím neskôr. Ale bude to iné.

Neviem ci o tom budem potom písať, myslím aké to je, keď sa človek vráti z putovania domov. Ak by ste o to mali záujem, dajte mi vedieť. Nech mam motiváciu na písanie. 🙂

Komentáře

  1. Ahoj Annie, určite pokračuj v písaní. Som zvedavý a teším sa... t.

    OdpovědětVymazat
  2. Fíha, toto je tretí článok, ktorý čítam a ďalšie prekvapenie. 1. článok čo som prečítal ma prekvapil tým, že som tam našiel môj obrázok. 2. článok tým, že si mojich končín a teraz zisťujem, že si bola na camino. Ja síce nie, ale ako chlapec som odišiel do Španielska na verimboha a skúsil som šťastie... Idem si pozrieť ešte ďalšie Tvoje články.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Ďakujem za Tvoj komentár :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pani Bakalárka, konečne!

Vianoce sa blížia :)